

Káva Brazílie Sitio Colinas 250 g - na espresso

- Popis výrobku
- Parametry
- Hodnocení 0
- Káva Brazílie Sitio Colinas 250 g - na espressoDo 3 dnů290 Kč252 Kč bez DPH
Tato káva má vysoké hodnocení a farmář, který ji vypěstoval, získal řadu ocenění za kvalitu, jako například 1. místo v soutěži Cup of Excellence, či 2. místo v soutěži EMATER.
Káva nese značku kvality Produkt Polabí, což zaručuje její ekologičnost. Je vyrobena z TOP kávových bobů z celého prémiového kávového světa v recyklovatelných obalech.
Farmář Luiz Flavio je už pátou generací pěstitelů kávy na rodinné farmě Sitio Colinas. S kávou tedy žije doslova od narození. Ve svém přístupu využívá moderní zemědělské technologie a metody, ale velký důraz klade na zachování kvality. Je zpracována naturálním způsobem.
Proč tuto kávu provází na etiketě ledňáček říční a mlok skvrnitý? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako pražírna. Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa Sitio Colinas se praží 100% jednodruhová Arabica z Brazílie.
Praží se vždy první středu v měsíci, je to rituál, který stojí za prvotřídní kvalitou těchto káv a který vyžaduje své. Pokud tedy není dočasně nějaká káva skladem, musí se vyčkat do dalšího pražení.
Vlastnosti
Region: Mantiquieria do Minas
Nadmořská výška: 1000 m.n.m.
Odrůda: Yelow Bourbon
Zpracování: naturální
Chuť: mléčná čokoláda, brusinky, lískový ořech a vanilka
V čem a jak tuto kávu připravit
MOKA KONVIČKA
Používáme kávu mletou na střední hrubost (zrno jako hrubá mouka). Na 3 šálky potřebujeme 15 gramů kávy a cca 160 ml vody. Nalijme studenou vodu do spodní nádoby. Naplníme sítko. To by mělo být vždy plné, zarovnané po okraj. Zašroubujeme a dáme vařit. Když uslyšíme var, ztlumíme ohřev, počkáme, až bude sběrná nádoba plná se dvou třetin. Stáhneme a hned podáváme
DOMÁCÍ KÁVOVAR
Základem přípravy espressa je správné namletí kávy. Pokud nameleme kávu příliš nahrubo, pak voda proteče kávou příliš rychle a káva bude velmi slabá. Naopak příliš jemně namletá káva se projeví tak, že káva bude příliš hořká a příliš silná. Kvalitní espresovače s mlýnkem umožňují nastavit si hrubost mletí tak, abyste si mohli ke každému zrnu napraženému na espresso, vychytat tu pro něj nejlepší hrubost. Nebojte se mlýnek s každý novým zrnem přenastavit.
PÁKA
9 gramů správně pomleté výběrové kávy (zrno jako polohrubá mouka), necháme protékat vodu o teplotě 90 stupňů pod tlakem 9 barů po dobu 20 - 25 sekund. Správné espresso obsahuje přesně 25 - 35 ml výsledné tekutiny. Na hladině by se pak měla vytvořit créma barvy lískového oříšku, která není silnější než 2 milimetry, ale ani tenčí než 1 milimetr.