

Káva Papua Nová Guinea Tairora na espreso

- Popis výrobku
- Parametry
- Hodnocení 0
- Co ještě dokoupit3
- Káva Papua Nová Guinea Tairora na espresoDo 3 dnůcena od 290 Kčcena od 252 Kč bez DPH
Výběrová káva, pečlivě vybíraná zrna. Praženo v ČR. Káva nese značku kvality Produkt Polabí, což zaručuje její ekologičnost. Je vyrobena z TOP kávových bobů z celého prémiového kávového světa v recyklovatelných obalech.
Praží se vždy první středu v měsíci, je to rituál, který stojí za prvotřídní kvalitou těchto káv a který vyžaduje své. Pokud tedy není dočasně nějaká káva skladem, musí se vyčkat do dalšího pražení.
Vlastnosti
Region: Eastern Highlands
Nadmořská výška: 1700 - 1850 m.n.m.
Odrůda: Arusha, Bourbon, Mundo Novo, Typica
Zpracování: promytá
Chuť: jablka, kakao, s dochutí sušených meruněk
Proč kávu Tairora provází na etiketě zvonek zelený?? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako pražírna Naturpark 12, která stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky.
Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa praží 100% jednodruhovou Arabicu.
V čem a jak tuto kávu připravit
MOKA KONVIČKA
Používáme kávu mletou na střední hrubost (zrno jako hrubá mouka). Na 3 šálky potřebujeme 15 gramů kávy a cca 160 ml vody. Nalijme studenou vodu do spodní nádoby. Naplníme sítko. To by mělo být vždy plné, zarovnané po okraj. Zašroubujeme a dáme vařit. Když uslyšíme var, ztlumíme ohřev, počkáme, až bude sběrná nádoba plná se dvou třetin. Stáhneme a hned podáváme
DOMÁCÍ KÁVOVAR
Základem přípravy espressa je správné namletí kávy. Pokud nameleme kávu příliš nahrubo, pak voda proteče kávou příliš rychle a káva bude velmi slabá. Naopak příliš jemně namletá káva se projeví tak, že káva bude příliš hořká a příliš silná. Kvalitní espresovače s mlýnkem umožňují nastavit si hrubost mletí tak, abyste si mohli ke každému zrnu napraženému na espresso, vychytat tu pro něj nejlepší hrubost. Nebojte se mlýnek s každý novým zrnem přenastavit.
PÁKA
9 gramů správně pomleté výběrové kávy (zrno jako polohrubá mouka), necháme protékat vodu o teplotě 90 stupňů pod tlakem 9 barů po dobu 20 - 25 sekund. Správné espresso obsahuje přesně 25 - 35 ml výsledné tekutiny. Na hladině by se pak měla vytvořit créma barvy lískového oříšku, která není silnější než 2 milimetry, ale ani tenčí než 1 milimetr.