Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Platba kartou / dopravci
 

 

Zajímavosti

  1. Úvod
  2. LYOFILIZOVANÉ OVOCE
  3. VitaCup - 100% lyofilizované ovoce sušené mrazem

VitaCup - 100% lyofilizované ovoce sušené mrazem

Nejlepší a nejchutnější čerstvé plody z celého světa!

Ovoce sušené mrazem obsahuje všechny cenné živiny, vitamíny, minerály i vlákninu. Jediné, čeho bylo během procesu lyofilizace zbaveno, je voda. Lyofil... celý popis
Dostupnost
Skladem
Druh
Cena bez DPH
od 39 Kč
cena od 45 Kč
ks
Číslo produktu:VC-001
Výrobce:K-SERVIS
Zaměření:Zdraví
Typ produktu:Lyofilizované ovoce
Hlídat cenu / dostupnost
Doporučujeme
    EUNIKÉ for MAN - tříměsíční kúra pro muže s českou chlorellou 390 tobolek
    ks
    • TOP produkt
    EUNIKÉ for WOMAN - tříměsíční kúra pro ženy s českou chlorellou SP
    ks
    Kompletní specifikace

    Ovoce sušené mrazem obsahuje všechny cenné živiny, vitamíny, minerály i vlákninu. Jediné, čeho bylo během procesu lyofilizace zbaveno, je voda.

    Lyofilizované ovoce si zachovává barvu, tvar i chuť čerstvých plodů, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel. Kromě původní chuti a uchování cenných látek není potřeba při lyofilizaci přidávat žádné konzervanty, cukr nebo olej.

    Jelikož v sobě skoro nemá vodu, pak nehrozí znehodnocení ve formě zplesnivění či kvašení, proto je dodáváno v dobře uzavíratelné nádobě. V létě či v zimě si tak můžete pochutnat na sušených malinách, jahodách, višních, borůvkách nebo černém rybízu. Pozor! Jakmile navlhne, nelze již uchovávat dlouhodobě.

    Výhodou lyofilizace potravin je zachování důležitých vitamínů a minerálů, tvaru, barvy i chuti. Například vitamíny A a C, které se při tradičním způsobu sušení rychle rozpadají, zůstávají při lyofilizaci zachovány (respektive jejich úbytek je spíše mírný), stejně jako vláknina a antioxidanty. Při tomto způsobu konzervace není třeba také používat siřičitany, které mnohdy v tradičně sušeném ovoci můžeme najít.

    Jak lyofilizované ovoce chutná?
    Mrazem sušené ovoce voní a chutná jako ovoce v původním stavu. Je převážně kyselé, tuhé, často obsahuje i přirozeně se vyskytující zrníčka. Jeho chuť je nestandardní.

    • Broskve, jahody, borůvky, mango a ananas mají sladkou chuť.
    • Maliny, rybíz, ostružiny a brusinky jsou natolik kyselé, že pro někoho mohou být v tomto stavu až nekonzumovatelné.
    • Banán má velmi zvláštní chuť. Toto ovoce není stabilní, snadno navlhne a znehodnotí se, musí se pak rychle spotřebovat.

    Kde použít lyofilizované plody?

    • součást snídaňové směsi - cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem, do kaše, pudinku
    • ozdoba moučníků
    • křupavá svačnka na horách, ve škole, u televize
    • ochucení vody, limonády
    • zmrzliny, mražené drtě, sorbety
    • pečení (kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta)
    • vaření (přesnídávky, polevy, želé)
    • alkoholické i nealkoholické nápoje

    Co když se ovoce "rozpráší"?
    V případě, že se z ovoce stane prášek, nemusíte truchlit. Prášek lze použít do jogurtů, kaší, přímo do těsta na pečení bábovky nebo koláče, je možné ho i rozmixovat s vodou a vypít jako lahodný nápoj nebo instantní čaj. Pokud však prášek zahřejete nebo přelijete vroucí vodou, počítejte s tím, že vitamíny mohou být znehodnoceny.

    Jak se lyofilizované ovoce vyrábí?
    Lidé dumali, jak získat výhody sušeného ovoce a přitom ho zachovat co nejvíce přirozené – zachovat jeho chuť a tvar. Zjistili, že ovoce nejlépe zachová své vlastnosti, pokud se rychle zamrazí a pak se usuší za nízkého tlaku. Tento proces sušení dostal název lyofilizace. Metoda má tři fáze. Nejprve se vlhký materiál zmrazí a následně se ve dvou krocích suší. Princip je založen na sublimaci zmrzlé vody při nízkém tlaku a teplotě.

    Na tento proces se využívá ovoce, které bylo do dvou hodin po sběru šokovým způsobem zmraženo (teplota okolo mínus 30 °C), z důvodu uchovávání všech nutrničních hodnot jako při čerstvě dozrálém ovoci. Následně se suší ve speciální komoře, a to při teplotě mínus 60 °C a při postupném zmenšování tlaku až po vakuum. Výsledný produkt je téměř identický s původní surovinou, takže si zachovává barvu, chuť, aroma, minerály, vitamíny a dokonce i svoji velikost.

    Nachází se v něm 98 % sušiny a pouze 2 % vody. Z tohoto důvodu má také velmi nízkou hmotnost - na výrobu 1 kg mrazem sušeného ovoce je třeba zpracovat 7-10 kg čerstvého ovoce. Takové ovoce je pak samozřejmě bez konzervantů, barviv, umělých aroma a bez přidání cukru. Neobsahuje ani lepek, je křupavé a aromatické.

    Na své si přijdou i příznivci tzv. živé – raw stravy, protože tato technologie splňuje požadavky pro stravování vitariánů. Během procesu sušení teplota rozhodně nepřekročí 42 °C, její hodnoty se spíše vydávají zcela opačným směrem.

    Může lyofilizované ovoce nahradit vitamíny v tabletách?
    Ano, obsahuje totiž živiny v přírodní formě. Je vhodné pro vegany, celiaky.

    Země původu ovoce

    • Jahody (Čína)
    • Maliny (Čína)
    • Mango (Čína)
    • Broskve (Německo)
    • Mix - jahody, banán, borůvky (Čína)

    Nutriční hodnoty VitaCup na 100 g výrobku

     EnergieTuky / z toho nasyc. mastné kys.Sacharidy /  z toho cukryBílkovinySůl
    Jahody

    1229 kJ
    289 kcal

    4 g
    0,2 g

    51 g
    50 g

    7 g0 g
    Maliny900 kJ
    214 kcal
    2 g
    0,1 g
    30 g
    30 g
    9 g0 g
    Broskve1360 kJ
    323 kcal
    1 g
    0 g
    68 g
    61 g
    6 g0 g
    Mango1640 kJ
    393 kcal
    1 g
    0 g
    84 g
    78 g
    5 g0 g
    Mix1360 kJ
    323 kcal
    2,6 g
    0,3 g
    63 g
    54 g
    6 g0 g
    Parametry
    VýrobceK-SERVIS
    ZaměřeníZdraví
    Typ produktuLyofilizované ovoce

    Novinky z našeho blogu

    Borelie nebo streptokok? To nám běhalo hlavou, když dítě bylo infikováno hmyzem a objevil se flek
    17.04.2019 Tipy a rady
    Borelie nebo streptokok? To nám běhalo hlavou, když dítě bylo infikováno hmyzem a objevil se flek
    Každý, kdo fialovou nohu naší dcerky viděl, nás tlačil k lékařům, nasazoval antibiotika, píchal injekce apod. My zachovali klid a věřili tomu, že to z... číst celé
    Potrhaná dlaň opět vyřešena pomocí kolostra Powerful Worker
    10.04.2019 Tipy a rady
    Potrhaná dlaň opět vyřešena pomocí kolostra Powerful Worker
    Powerful Worker je u nás doma takový univerzální přírodní lékař. V roce 2017 jsme díky němu mohli bez problémů navštívit v Poděbradech Festival filmov... číst celé
    Natrženou pusu jsme zahojili kolostrem
    02.04.2019 Tipy a rady
    Natrženou pusu jsme zahojili kolostrem
    V rámci loňské akce Ukliďme Česko dostala naše dcera od spolužačky hráběmi. Nechtěně, zato pořádně. Výsledkem byla natržená pusa. Ta po pár hodinách, ... číst celé
    Dítě bodl hmyz a natekl kotník. Jak jsme to vyřešili?
    28.03.2019 Tipy a rady
    Dítě bodl hmyz a natekl kotník. Jak jsme to vyřešili?
    Loňské prázdniny byly vydatné na různé pády, úrazy a štípance. Postupně se s vámi podělíme, jak jsem pomocí prostředků, které najdete v našem eshopu, ... číst celé
    Naše přednosti
    • dopravné nad 1000,- Kč ZDARMA
    • sortiment skladujeme v optimální teplotě
    • díky napojení na výrobce máme zboží vždy čerstvé
    • v extrémním počasí zásilky nezasíláme, hlídáme kvalitu
    • zasíláme po celé EU
    • většinu produktů sami používáme
    • svou práci máme rádi a zákazníků si vážíme
    Všechna práva vyhrazena SHOPEEK.cz
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.